tysk flag mini sk

 
nordborg slot vide

Den nordlige del af Als.
Her finder man feriehusområdet Købingsmark. Her ligger den dejligste badestrand på Nordals, nær campingplads med kiosk. Vandscootere er tilladt forudsat at man følger gældende regler og tager hensyn til badegæsterne.
Området er meget attraktivt med sin beliggenhed midt i grønne og fredelige omgivelser, og den lange strand er en af de bedste på nord-østkysten. Ønsker man at gå på shopping, så er den nærmeste by Nordborg som ligger ca. 4 km. fra området.

kobingsmark strand
luftfoto nordborg slot    

Nordborg kommune.
Med sine ca. 15.000 indbyggere og årets by 1999, dækker hele den nordlige del af Als med store grønne skov og naturområder.
I Nordborg by finder man Nordborg Slot, som i dag er efterskole, kun parken er offentlig tilgængelig, har gennem 7 århundreder dannet rammerne for alsisk kulturhistorie. Ikke langt fra Nordborg ligger Oldenor, som i dag er blevet gendannet som indsø. Er man til lystfiskeri er Havnbjerg Strand et af de gode steder. Det er her muligt at fiske både til højre og venstre. Er vandstanden gunstig, er det muligt at komme ud på den sandrevle der følger kystlinjen. Fiskeri er bedst i en let sydvestenvind.

 

Fiskeri fra Købingsmark.
Gå mod venstre langs stranden (ca. 5–600 m.) her er der høje skrænter op mod fyret, find de små pynter, hvor fiskeriet er bedst som spinnefiskeri, idet stedet fordrer lange kast.
Pladsen er bedst til havørred og til tider er her rigtig store fisk.
Her er en stor parkeringsplads og en toiletbygning, som er åbent fra 2. april til 31. oktober.

Se områdets mange aktiviteter på Sønderborg -områdets Internet sider

fiskeri