tysk flag mini sk

 

universe link 1

Danfoss Universe
I Universe vil vi gerne begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Derfor har vi fyldt parken med en masse fabelagtige oplevelser og attraktioner. Her kan I forsøge at løfte en bil, bygge jeres egen vandraket,
gå på opdagelse i den virtuelle verden eller prøve nogle af vores mange andre fede aktiviteter.

   
   
dybbol banke link 1
 
 Historiecenter Dybbøl Banke

På Historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet, og du får ny viden om et af Danmarks- historiens vigtigste slag.Hold alle sanser åbne, når du bevæger dig ind på området, hvor lyden fra de buldrende kanoner blandede sig med skrigene fra de sårede soldater. Gå på opdagelse i den historisk korrekte skanse og kig ind i barakkerne i soldaterbyen bag fronten, hvor trætte unge mænd hvilede ud mellem de blodige kampe.

   
   
son slot link 1

Sønderborg Slot
Her  kan de 800 år gamle vægge tale. De gemmer nemlig på historien om Sønderjylland/Slesvig fra middelalderen til nutiden i historiske malerier og udstillinger om Sønderjyllands historie. Oplev fortællingerne om hertugerne af Slesvig og Holsten, om de slesvigske krige og 1864 og om sønderjyderne i 1. verdenskrig.
Med din smartphone kan du tage på en skattejagt for børn og barnlige sjæle, der fører dig rundt mellem de gamle mursten og gennem Sønderjyllands historie. Overalt i bygningen møder du spor af slottets historie.

   
   
chatr minde link 1

Chatrinesminde Teglværk
K
om helt tæt på et stykke dansk industrihistorie - den industri, der opstod i landdistrikterne, ved råstofferne og med gode muligheder for udskibning af tunge varer. Teglværket er et imponerende velbevaret kulturmiljø og et helt lille samfund for sig. Du kan se lergrav, tipvogne, produktionsanlæg og afskibningsmole, men også fabrikantvilla, arbejderboliger og afskibningsmole. Teglværket ligger i de naturskønne omgivelser ved Iller Strand og er velegnet til et besøg for hele familien. På museet vises udstillinger om teglproduktion, men du kan også bare nyde synet af den store ringovn, de smukke tørrelader med de røde tage, en gammeldags æltemølle og teglværksmaskineriet med blander og valseværk. Lejlighederne i de gamle arbejderboliger er indrettet som i 1890’erne, 1930’erne og 1960’erne. Udstillingen illustrerer teglproduktion gennem flere århundreder og viser teglsten fra forskellige tider og steder.

   
   
nordals link 1 Velkommen til Nordborg på toppen af øen Als
Nordborg giver dig de mange gode oplevelser du gerne vil have, såvel som fastboende, som turist en enkelt dag eller som feriegæst. I Nordborg tilbyder vi et rigt foreningsliv, en dejlig by, den bedste natur med skove, strande, søer og små landsbyer inden for meget kort afstand. Denne hjemmeside er lavet til at guide dig rundt i en del af de mange muligheder. 
   
   
   
son ring link 1 

Sønderborg ringridning
Det er de flere end 100 årige traditioner, der gør Ringriderfesten i Sønderborg til noget helt specielt. Med deltagelse af op mod 500 heste og ryttere og omkring 40.000 besøgende er begivenheden landsdelens største rytter- og folkefest. Det er sommerens helt store begivenhed, og den finder altid sted i dagene omkring den anden weekend i juli. Det store farverige rytteroptog kan opleves fredag og søndag.  Se program for tidspunkt.
Alle fire festdage – fredag, lørdag, søndag og mandag – byder på masser af underholdning, børneland, tivoli og musik for alle aldersgrupper.

   
   
papier museet link 1  Papirmuseet
Karen-Marie Klip & Papir samt Papirmuseets By ligger under samme tag. Vi bor i et 800 m2 stort hus der er bygget op som en by med gader, en café, Papirmuseum, lager og produktion. Du får nemt en dag til at gå i papirmuseets By i Gråsten . Med dig hjem får du masser af inspiration til de smukkeste qulling-projekter, origami, ideer til kort, indbydelser, poser o.s.v. Du kan selv være kreativ,- tá endelig plads i cafeen og gå blot i gang, vi hjælper dig gerne. Eller prøv teknikkerne af i " teknik-baren" hele året kan man komme i julehumør på julevejen.
   
   
 cykelrute nordals link 1 Cykelruter på Nordals
Hovedsagelig på asfalterede veje fører denne cykelrute på 26 km dig rund i de smukkeste dele af Nordals. Denne flade rute er specielt velegnet til ryttere på vejcykler og over en afstand på 26 km spænder denne rute 10 hm op og 20 hm nedadgående total.
På siden findes der yderligere 4 ruter fra 20 til 40 km og inspiration til flere ruter.